“WILD “
Alle dieren die we eten, maar niet fokken en leven in de vrije natuur noemen we wild en is daarmee het meest ultieme stukje biologisch vlees. Er komt hier geen antibioticum aan te pas en de dieren kunnen gaan en staan waar ze willen. Dit loslopend wild heeft een mooi leven, zeker als je het vergelijkt met hun neefjes in de vee-industrie. Met één ‘schot’ van een ervaren jager komen deze dieren uiteindelijk stresloos aan hun einde en daarmee blijft het vlees heerlijk mals. De vrije jacht is in Nederland verboden: dat heet ‘stropen’. Jagers bezitten een jachtakte en heb
ben daarvoor een jachtexamen afgelegd. Ook ik heb dit examen in 2017 succesvol afgerond. Ik werk uitsluitend met “geschoten wild” en die verwerk ik van kop tot staart en op ambachtelijke wijze tot: Biefstuk, filet, stoverij, paté, gerookte ham, rillette, worst, terrine, bloedworst, balkenbrij, hausmacher, etc.

Dave Donders

Dinerbon

 

Verras uw familie of vrienden met een heerlijke culinaire avond. Geef onze dinerbon cadeau. De waarde van de dinerbon kunt u zelf bepalen en is uitsluitend inwisselbaar bij restaurant De Primeur.